La setmana de la ciència al butlletí i al web municipal

La ciència forma part del dia a dia de la vida dels éssers humans i és quelcom que intriga i entusiasma. Sant Joan Despí, després de l’èxit de l’any passat, repeteix enguany la Setmana de la Ciència, que del 14 al 18 de novembre, pretén despertar l’interès científic entre els estudiants de la ciutat alhora que promoure accions dedicades a l’experiència científica. Més de 2.000 estudiants de totes les edats (des d’Educació Infantil a Batxillerat) participen en aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. El web ciencia.despientitats.cat farà un seguiment de les activitats i mostrarà els experiments escolars.

Activitats en tots els cicles educatius

Un planetari instal·lat a l’Àrea de Serveis a la persona i l’espectacle Clowntífics al Teatre Mercè Rodoreda han servit per iniciar, aquest dilluns 14 de novembre, la segona Setmana de la Ciència de Sant Joan Despí.  Tot i que les activitats van adreçades a l’àmbit educatiu, n’hi ha un acte central molt interessant obert a la població en general i que tindrà lloc el 17 de novembre (19 h., Centre Mercè Rodoreda) amb una xerrada doble sobre l’Univers, a càrrec de dos investigadors: Sergio Soria, de la Universitat de Barcelona, parlarà del projecte Gaia, en el qual hi treballa i que recentment ha publicat el mapa detallat de les estrelles de la Via Làctia, i el físic santjoanenc Hèctor García, del Centro Europeo de Investigación Nuclear (CERN), qui per altra banda parlarà de tot allò altre que omple la galàxia i que no podem observar directament.

Durant la Setmana es duran a terme activitats a les escoles i instituts com ara xerrades (sobre el microcosmos i sobre la vida més enllà de la Terra), un planetari, una gimcana de matemàtiques, un acte de clown -la ciència més pallassa- o la projecció de la pel·licula Interstellar, que tracta sobre una plaga de cultius a la Terra que havia provocat que la civilització humana es convertís en una decadent societat agrària. També es faran minivídeos sobre els experiments que han realitzat els escolars (que es podran veure a través del web www.ciencia.despientitats.cat). Gairebé 2.300 estudiants de la ciutat participaran activament en les diferents activitats, adaptades a cada nivell educatiu, des de l’Educació Infantil al Batxillerat.

butlleti_269_web